tiistai 4. huhtikuuta 2017

Eteläpuisto-tapahtuma

Näissä vaaleissa Tampereella isoksi kysymykseksi on muodostunut Eteläpuiston jatkosuunnitelmat. Puiston ympärille on muodostunut Eläköön Eteläpuisto ry (EEP) joka on voimakkaasti sitä mieltä, että Eteläpuistoon ei saa rakentaa yhtään taloa. Toisella puolella on Urbaani Tampere ry, minkä tavoitteena on lisätä urbaania kaupunkia keskustan läheisyyteen lisättynä hyvillä julkisen liikenteen yhteyksillä jne.

Oras Tynkkynen kirjoitti hyvin rakennushankkeiden problematiikasta ja siitä, että rakentaminen jonnekin muualle ei välttämättä ole se ratkaisu. Päättäjien pitää kuunnella kriittistä keskustelua ja punnita kokonaisuutta. Samaa mieltä.


Taustalla Raine Kallio pitämässä puhetta

Eläköön Eteläpuisto ry järjesti viime sunnuntaina tapahtuman missä paikalle oli kutsuttu kaikki ehdokkaat ja Vihreiltäkin oli paikalla useita ehdokkaita. Alatalo lurautti laulun Eteläpuiston puolesta ja puheet olivat hyvin tunnepitoisia. Koska paikka oli autotien vieressä eikä ollut äänentoistoa puheista ei tahtonut kuulua mitään.


Raine Kallio tuuttaa hyvin, ääni varmasti kuului

Susanna Myllylä puhumassa
Vihreistä Raine Kallio ja Susanna Myllylä pitivät puheensa, jonkin verran huutelua, että miksi Vihreät haluaa rakentaa koko puiston täyteen. Vakuuttelivat, että Vihreiden sisälläkin on monia mielipiteitä. Väitteet, että halutaan koko puisto täyteen betonia ei pidä paikkaansa. 


Keskustelua oli paikan päällä...

...ihan kivasti

Poistuin paikalta aika nopeasti, informatiivisuuden kannalta ei ehkä ihan parhaita tapahtumia. Oli mielestäni enemmänkin painostus/hengennostatustapahtuma. EEP:lle pisteet tehokkaasta kampanjoimisesta. Eri ryhmittymät keräsivät sieltä irtopisteitä, ehdokkaat sättivät toisiaan kilpaa. Ei maistunut minulle.

Oma kantani puiston suhteen on kaavaehdotuksen kannalla muutoksin.

Mielestäni nykyisessä kaavaehdotuksessa hyvää on:

  • tien vieressä rakennuksia ja julkinen rakennus paraatipaikalle, eristää äänen pois puistosta
  • lisää asuntoja jotta asuntojen hinnat kaupungissa pysyy kurissa
  • aktivoi kauppaa keskustan alueella, uudelleen käyttää infraa
  • päivittää puistoalueet rannan puolelta viihtyisämmäksi puistoalueeksi
  • Etelätori palvelemaan kaupunkilaisia
  • Uimaranta palvelemaan kaupunkilaisia
  • Hämeenpuiston eteläpää päivittyy (toivottavasti tulee sähkö ja vesipisteitä) ja tien linjaus sujuvoituu
  • kevyen liikenteen reitti Ratinasta parantuu
Ei niin hyvää:
  • Ylätason puiden kohtalo, ehkä osa voitaisiin säästää paremmalla suunnittelulla?
  • Kulmikkaat kulkureitit alapuistossa, ei ainakaan ilmasuunnitelman perusteella näytä kovin luontevilta reiteiltä
  • ns. venerannan kohtalo, paineentasausvoimalaitos pitäisi siirtää sieltä nurkilta pois, mielestäni ranta pitäisi säilyttää noilta osin nykyisellään
Keskustelu tämän ympärillä vielä jatkuu. Ely-keskuksen lausuntoon liittyen kaupungin pitää tehdä muutoksia ja suunnitelma tarkentuu palautteen pohjalta. Harmillista vain, että näissä 2017 vaaleissa on havaittavissa samoja piirteitä kuin vuoden 2012 vaaleissa missä tunnelikeskustelu vei hapen kaikelta muulta keskustelulta. Toivottavasti koulutus, liikenne ja muut kehityshankkeet saavat vielä ihmisten huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti